İçeriğe geç

Temizlik #3

Araç seçimi konusunu okuyan bilir. 2012 model Ford Transit 350 L panelvanımız bizden önce bir belediye hizmet aracıydı. Araç Yollara ekilen çiçeklerin taşımacılığında kullanılmış, ulaşmanın mümkün olmadığı yerler bile çiçek tohumları ve toprak doluydu. Biz de aracın ağır yük taşımamış olması ve tüm yürüyen aksamlarının sağlamlığına odaklanıp, tüm temizlik işlerini görmezden gelerek aracı almıştık. Ama sıra aracın temizliğine gelince bir gün bile bize yetmedi.

İlk yaptığımız şey aracın önceki kaplamalarını çıkarmak oldu. Ben eski kaplamalarla uğraşırken Emrah aracın altına girip koltukları çıkartmak için bayağı çabaladı. Bağlantı yerleri oldukça paslanmıştı, epey zorlandığı için bende ona zaman zaman yardımcı oldum. Koltukları sökerken onlardan vazgeçmek zorunda kalacağımızı bilmiyorduk. Karavan dönüşüm aşamasında sırası gelince tekrar takmayı düşünüyorduk. Fakat araç seçimi yazımızda okumadıysanız eğer buraya tıklayarak koltuk hakkındaki fikir değiştirme sebebimizi de öğrenebilirsiniz.

Temizlik işi oldukça zor oldu demiştim. Bir daha söylüyorum, çok zor oldu. Önce deterjanlı su ile ulaşmakta zorlandığımız alanlarda dahil kuruyan toprakları yumuşattık. Ve saatlerce yumuşayan topraklardan aracı arındırmak için çabaladık. Sonra aynı işlem tekrar tekrar devam etti.
Ecemin de yumuşatma işlemi sırasında beklediğimizden fazla faydası oldu.

Topraklardan kurtulmak imkansız gibiydi. Ve bu işi sadece su ile yapmak, çok fazla su israfına sebep oluyor diye düşündük. Biraz da hava makinası kullandık, hem kalan suyu araçtan attık hemde toprak kalıntılarını. Dış temizliğini de yaptıktan sonra panelvanımız kaporta işleri için hazırdı artık.

Canım koltuklarımızdan vazgeçmek zorunda kalmıştık, olumlu bahaneler bularak bu konuda içimizi rahatlattıktan sonra aracımızın kaporta işleri kısmına geçtik. O gün Emrah iş yerinde olduğu için panelvanımızı sanayiye ben götürmüştüm. Ya alakasız olcak ama şehir içinde kocaman bir araç kullanmak çok korkutucu görünmesine rağmen öyle zevkli geldi ki. Birde evin önüne yeni taş döküldü, bende araca alışık olmadığımdan biraz fazla gaz vermişim, istemeden deli bi patinaj çekti 😊
Daha çok zevk aldım 😊
Bir sonraki kullanışımda patinaj çeksin diye dua ederken buldum kendimi 😊

Neyse yine gevezeliğim üstümde, konuya geri dönersek, kaporta işlemleri sırasında koltukların bağlantı yerlerini de kapattırıp, pasın yürümesini engelleyen bir malzemeyle işlem yaptırdık. Bu konuda çok detaylı bilgimiz yok açıkçası ama işinin ehli  bir kaporta ustası size mutlaka yardımcı olacaktır. Aracın yükleme bölümü oldukça sağlamdı, fakat çıkan koltukların bağlantı yerleri dışında kaynak isteneyen 2 adet çatlağımız vardı. Onlara gereken yapıldıktan sonra zemini beyaz boyattık, boyası dökülen yerler yüzünden 😊 ama iyi ki de yaptık, aracımız yeni gibi oldu.

Tüm bunlar dışında yükleme bölümünde istemediğimiz birkaç elektrik aksamı mevcuttu. 2 adet aydınlatma ve 2 adet çakmaklık. (Tam olarak çakmaklık mı deniyor emin olamıyorum, ama siz beni anladınız bence.) Onlardan kurtulduk. Sürücü kabininin üst bölümdeki depolama alanının eski kaplamasından da kurtulduk. Araç hareket halindeyken çıkan, bize cinnet geçirten bir ses vardı, ki bu ses birşeylerin birbirine çarpmasından oluşuyordu, bu belliydi, onu da bulduk, çözümledik, rahatladık.

Panelvanımız artık yalıtım için hazırdı. Yalıtım için hangi malzemeleri neden seçtik ve bu malzemeleri nerelerde hangi amaçla kullandık, yalıtım yaparken hangi ekipmanlardan destek aldık sorularının cevaplarını merak edersen takipte kal arkadaşım. Çünkü bir sonra ki yazımızın konusu “yalıtım”..  Buraya tıklayarak karavan yalıtımı konulu yazımıza gidebilirsiniz.

Ve buradan karavan yapımına dair blog yazılarıma ulaşabilir, “ama ben anlık takipte olmak isterim” derseniz buraya tıklayarak instagram profilime gidebilirsiniz. Takip edip, bildirimleri açararak karavan yapımında bize güzel enerjinizle destek olursanız, çok mutlu oluruz…

Hayallerimize doğru yaptığımız yolculuklarımız kim bilir belki içinizden bir kişiye bir ışık olur, belki de yapacağınız bir yorum bize ışık olur.. Sürçü lisan ettiysek affola.

Bir gün bir yerlerde karşılaşmak ümiydiyle.. Mutlu kalın, mutluluğunuzu paylaşın, çünkü mutluluk paylaştıkça çoğalır..

YouTube “karavan yapımı” serimizin ilk videosunu izlediniz mi?

https://www.youtube.com/watch?v=saWym6D-wXg&t=67s
https://www.instagram.com/p/B5h_ralhM2a/?utm_source=ig_web_copy_link
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir